Prizen

Stucwerk prijzen.


Omdat stucwerk echt vakwerk is en geen enkele klus gelijk is, kunnen de prijzen sterk variëren.

Wij staan namelijk te boek als een bedrijf met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding met buitengewoon scherpe tarieven. De prijzen zijn van een aantal factoren afhankelijk: de oppervlakte van de te stucen muur of plafond, het materiaal en uw wensen qua decoratie.


Wij stukadoren, bijvoorbeeld, vanaf €15.50 per m2.- stucwerk wanden , en vanaf €18.00 per m2 - Stucwerk plafond.  De prijs van het stucen van je badkamer verschilt tussen de €25 per m2 en €45 per m2. Deze duurdere prijs is omdat er met meer factoren rekening gehouden moet worden.

Wij berekenen ons prijzen per vierkante meter en letten hierbij op het soort stucwerk, het type oppervlakte en de totale oppervlakte.
9% BTW-tarief voor woningen ouder dan twee jaar


Het BTW-tarief voor stukadoorswerk en sauswerk  aan particuliere woningen van ten minste 2 jaar oud is 9%. Dit geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant van een huur- of koophuis. Het BTW-tarief van 9% geldt niet voor stukadoorswerk aan woningen jonger dan 2 jaar, of voor stukadoorswerk aan gebouwen die niet als woning worden gebruikt. Daarvoor geldt het tarief van 21% BTW.


Particuliere woningen


Met particuliere woning wordt bedoeld een onroerende zaak waarin particulieren permanent mogen verblijven. Ook tijdelijke leegstaande woningen vallen daaronder.


Stukadoorswerk


Bij stukadoorswerk gaat het om de volgende werkzaamheden: de voorbereiding en voorbehandelingswerkzaamheden die een stukadoor moet verrichten voordat hij kan overgaan tot het eigenlijke stucwerk; en het eigenlijke stucwerk.


Ouderdomsverklaring


In alle gevallen dient de opdrachtgever een ouderdomsverklaring te ondertekenen. Deze verklaring moet bewijzen dat de woning ouder is dan 2 jaar. Het stukadoorsbedrijf moet de ouderdomsverklaring bij zijn administratie bewaren.

        9% BTW-tarief voor     

woningen ouder dan twee jaar